2018-08-10 597 views
某日假日嚟樂富行吓百貨公司,已經睇中Seafood Stand,見門口好多人等位,就放棄左。今日專登平日嚟食,等左兩三分鐘就有位,good!食野先:焗酥皮鮮蠔湯酥皮帶有牛油味,面層鬆脆,底層就爭少少。蠔湯入面唔見蠔肉,有少少失望。入口有驚喜,估唔到香滑、蠔味濃又鮮甜,超好飲喎。芝士焗龍蝦一隻$198唔算貴啦,一上枱就已經聞到好香,仲滿滿芝士,隔嚟枱都不禁偷偷看 偷偷望~ 蟹鉗都夠大隻:芝士半溶 ,趁熱即刻食。雖然都知唔係游水龍蝦,但撩起啲龍蝦肉,雪白鮮甜又彈牙,啖啖肉,又帶啲膏,好回味!美國安格斯牛扒好大塊,食得出質素唔錯,冇根位又juicy,牛肉味唔錯。配左粗薯條,即炸夠脆。比利時窩夫配雪糕窩夫冇脆脆口感,反而係有啲煙韌,粉團質感,除左甜味就冇乜味,唔好食。好彩雪糕球夠大球。椰林飄香一般我都會飲Cocktail嘅Pina Colada,因為好味又易入口,好啱女仔飲。今晚就揀左Virgin Colada,菠蘿汁加椰汁,好啱夏天飲。巨峰提子梳打靚!呢隻紫色好靚,朋友話味道唔錯,唔會太甜。餐廳收十點,我地掛住傾計攪到最遲走,店員都好好態度say goodbye。啲人走晒先睇清楚原來牆上有幾

食野先:

焗酥皮鮮蠔湯
酥皮帶有牛油味,面層鬆脆,底層就爭少少。

芝士焗龍蝦

蟹鉗都夠大隻:

美國安格斯牛扒
好大塊,食得出質素唔錯,冇根位又juicy,牛肉味唔錯。

配左粗薯條,即炸夠脆。

比利時窩夫配雪糕
。好彩雪糕球夠大球。

椰林飄香
巨峰提子梳打
靚!呢隻紫色好靚,朋友話味道唔錯,唔會太甜。

餐廳收十點,我地掛住傾計攪到最遲走,店員都好好態度say goodbye。啲人走晒先睇清楚原來牆上有幾幅畫,人手畫上去,顯得幾好氣氛。

下次經過會試下啲burger ,隔嚟枱啲burger好吸引