2008-08-05
2008年8月1號 - Toppings北角炮台山宏安道2至12號地下9號舖今日下午相約左同學係炮台山見面,見大家仲未食lunch,咁當然係去搵下好野食醫下個肚先啦,見toppings係地鐵站附近,決定去一試,唔知呢間係唔係新鋪呢,睇OR既食評形容間鋪無咁大架喎,呢間鋪頭可以坐成10-15人。我叫左pork herbs,而同學叫左chicken mushroom,各自加左12蚊飲snapple。最欣賞都係呢度既自助形式加配料,任加唔嬲,砌到成個包都滿晒,哈哈。Pork Herbs - 真係好耐無食過d好味既熱狗啦,成個包熱辣辣,個包烤得好脆,條腸好香,而且仲好大條,我好似傻左咁狂加配料,又瘋狂咁落醬,本來一個大碼size既包,特然變做一個加加大碼,正,同埋個薯條都ok,不過就炸得比較油。Chicken Mushroom - 同學就斯文得多啦,每樣野只係加少少,哈哈,真是很不過癮。同學都話個包好好味,不過chicken mushroom應該無pork herbs咁好味,而且因為chicken mushroom條腸比較幼身,所以個口感應該無pork herbs咁好,一路傾計一路食,原來咁又
2008年8月1號 - Toppings
北角炮台山宏安道2至12號地下9號舖
同學都話個包好好味,不過chicken mushroom應該無pork herbs咁好味,而且因為chicken mushroom條腸比較幼身,所以個口感應該無pork herbs咁好,一路傾計一路食,原來咁又一個鐘,時間真係過得快,下次會黎埋試佢d burger。