2019-04-13 303 views
約左朋友去中環逛街, 逛到咁上下冇乜地方好去, 6點鐘可以食個早嘅晚飯😅一於去想試好耐嘅蔡瀾碰下運氣😁可能係早嘅關係, 直入上樓完全唔使排隊, 坐低睇一睇menu 已經決定左同朋友各自叫一個pho加飲品小食😌見張墊枱紙咁靚, 打咭先📸我叫的pho有生牛肉加金錢腱😁, 賣相是不錯, 第一啖試的湯, 非常入味 至於粉及其他配菜就相當一般 小食方面叫左碟香茅烤豬頸肉, 同朋友兩個人share, 味道ok但冇乜驚喜飲品我地都叫左杯話梅青檸梳打, $29, 不過不失啦 🙂 老實講, 對蔡瀾的餐廳係有期望的, 俗語有話期望越高失望越大, 應該就係呢個意思😕

見張墊枱紙咁靚, 打咭先📸

至於粉及其他配菜就相當一般

越式牛肉粉

香茅烤豬頸肉

2019-02-10
$120 (Dinner)
  • 生牛肉湯河