2016-03-30 1736 views
突然心思思想食叻沙,諗住lunch食個叻沙,一解口癢。好耐無黎呢間食飯,記得以前有lunch set有野飲,依家無左。甘就試下佢d叻沙啦。叫左睇落好特別既海南雞叻沙。諗住可以一次過食足兩種東南亞美食。 好可惜,原來海南雞離開左飯就無甘好味。同埋d雞好肥,無咩味,同埋骨位紅紅地,好似唔多熟甘。加上食叻沙,完全令到醬油膏d味無曬,難怪佢無好似其他海南雞飯店鋪甘提供個隻酸酸地既汁,因為d雞其實點咩汁都唔會有味。其實兩樣野好唔夾,令到食個叻沙好齋。下次唔好貪新鮮,食番海南雞飯、普通海鮮叻沙。叻沙入面既豆芽好生,豆腐撲好唔稔,唔係我杯茶。灣仔其他麵店既叻沙仲好食。呢個價錢可以食更好既。難怪係午飯時間,都唔太使等位。呢到好就好在,碗叻沙好大碗,雞都好大塊,飽肚。
突然心思思想食叻沙,諗住lunch食個叻沙,一解口癢。

海南雞叻沙

海南雞