2021-02-21 398 views
今日約咗舊同事喺九龍灣食嘢,本身打算去食beans,但係排晒長龍,個店員話要等個半鐘,咁我哋就唯有再去搵其他嘢食啦。正常搵嘢食就要去望水牌㗎啦,望到哩一間餐廳張相好似唔錯,於是就試下。今日開始入餐廳之前要登記個人資料,哩一間餐廳亦唔例外,入去前我哋要自己寫低姓名、當天日期、時間同埋電話號碼。起初見到餐廳外面好多拉麵嘅模型,所以我哋四個都揀左佢嘅人氣大門特製拉麵🍜 $75嘅套餐係包一杯嘢飲嘅。🎈大門特製拉麵🍜個湯底偏鹹,而啲麵亦唔係普通拉麵嘅質地,而係好粗嗰隻,類似沾麵嘅麵質。塊肉較乾,糖心蛋偏霖,一食落口係散開嘅,而且佢既蛋黃溏心部份較少,我同朋友第一次冇食晒成粒糖心蛋。🎈蜜桃茶味道普普通通,有淡淡的蜜桃味。整體黎講,哩到嘅拉麵味道真係麻麻。

🎈大門特製拉麵🍜

🎈蜜桃茶
味道普普通通,有淡淡的蜜桃味。

整體黎講,哩到嘅拉麵味道真係麻麻。
$75 (Lunch)