2022-03-20 2576 views
對上一次去流浮山已經係十幾年前既事😂😂,但係去到嘅感覺同以前都係一樣嘅,只係而家因為疫情嘅關係所以舖頭都散咗好多。而家有開門嘅舖頭應該一半都冇,希望遲吓會開返咁就會好啲啦~咁咁理由咁遠去到唔食海鮮!咁最後就去咗呢一間,因為都比較大間同埋多人入去所以揀咗呢一間😂。如果叫咗蒸既餸都會有白飯送,咁就唔使再另外叫都幾好。咁我哋幾個人就食左400幾蚊,如果食海鮮來講算係正常嘅價錢但係因為思維嘅質素就會覺得有少少唔係太抵,遲吓疫情好返啲嘅時候質素應該會好返好多。☀️蒜蓉蒸扇貝(時價)咁因為係時間嘅關係所以就問佢幾多錢,咁計當日嘅價錢就係$60一隻,都幾貴😂😂😂!但係味道食得出嚟係唔新鮮既🥲🥲。可能因為冇乜人去嘅關係掛😅。但係本身蒜蓉蒸嘅話係好味嘅,如果扇貝新鮮啲會好啲😅🥲🌙椒鹽肉排 $98本身係想食椒鹽白飯魚嘅,但係因為餐廳本身就冇呢樣咁就揀咗呢個椒鹽肉排。呢個都幾好食,再加上呢一個係較為重味小小嘅同埋呢樣本身都唔會差得去邊,所以覺得呢個用嚟送飯一流🤤。🌟豆腐蒸魚蒸魚嘅話我會覺得都算幾滑嘅,因為係蒸野嘅關係所以佢會送白飯,呢個餸送白飯嘅話都幾開胃,味道都OK嘅。但係豆腐嘅話就會覺得可以有進步嘅空間😂

☀️蒜蓉蒸扇貝(時價)

🌙椒鹽肉排 $98

🌟豆腐蒸魚
蒸魚嘅話我會覺得都算幾滑嘅,因為係蒸野嘅關係所以佢會送白飯,呢個餸送白飯嘅話都幾開胃,味道都OK嘅。但係豆腐嘅話就會覺得可以有進步嘅空間😂。

☀️蝦
呢個餸既蝦都係唔新鮮嘅🥲🥲🥲,呢個真係一擺落口就知道😅。可能係因為疫情嘅關係所以惜才都唔係太新鮮,雖然係情有可原但係會覺得有啲可惜😅🥲🥲🥲。