2023-11-29 412 views
我最近去左小肥羊食飯,但係真係好失望。我入到去時,好期待食一碗好味嘅火鍋,不過好快就俾佢打破咗我嘅期望。首先,佢哋嘅羊架好細,睇落就好似肌肉萎縮,令我有啲失望。我鍾意食大塊嘅肉,先可以品嚐到濃郁嘅羊肉味道。不過,小肥羊嘅羊架真係好難入口。除咗羊架問題,呢度嘅價錢都好驚訝。我知道食飯成本高,但係小肥羊嘅價錢真係有啲過份。俾咗咁多錢,卻只係食到一碗份量好少嘅火鍋,真係好唔值。仲有,佢哋居然要價128蚊一碟竹笙,呢個價錢真係太貴。我鍾意喺火鍋入面加啲配菜,但係小肥羊嘅價錢真係令我接受唔到。而且,湯底嘅味道亦都唔同以前好飲,令我覺得有啲失望。仲有座位超級細,想坐多個人竟然要加位(只有4人座),超窄頂腳。總括嚟講,小肥羊真係令我好失望。作為一個鍾意食嘢嘅人,我期待嘅係一個美味嘅火鍋體驗,但係小肥羊無法達到我嘅期望。我唔會再去呢度食飯,亦唔會推薦俾其他人。希望佢哋可以改善菜品同服務,提供一個更好嘅用餐體驗。

2023-11-29