2019-07-03 509 views
話說近日大埔新開左間敏華餐廳,最初唔熟悉呢間野嘅時候,仲以為佢係文華餐廳啲frd ,點知原來敏華前身就係文華。真係傻傻分不清了。可能係因為大埔已經冇咩野食嘅緣故,又新開嘅關係,所以lunch time 都幾多人。我同朋友大概等左10分鐘左右先入到入到去其實都係嗌番啲招牌野。咁我同朋友都各自嗌左個常餐,落左單冇耐啲野食就到了先講左呢個配餐先,個方包都烘得幾好,做到個外脆內軟ge感覺。平時d茶餐廳塊包一係就好硬ge多士,一係就係軟綿綿ge方包。所以呢個外脆內軟ge包就真係比較少見。不過個炒蛋同腸仔就非常非常之油!!!!d油多到可以倒出黎咁.... 食完成個口都油淋淋至於呢個叉燒意粉就同平時個d茶餐廳差唔多,並冇咩特別。整體黎講,覺得以常餐為賣點ge茶餐廳黎講真係有少少遜色。而且都賣住文華個名,所以價錢都偏貴。不過今次我剩係食左個常餐,無試到佢地招牌ge蛋撻、菠蘿包同墨西哥包,所以都唔能夠一概而論話唔好食。另外因為新開ge關係,環境都好乾淨而且鋪面都好寬敞。而且門口仲會有個timer 倒數,幾時有新解ge蛋撻、菠蘿包同墨西哥包,感覺都好新鮮同幾得意!到真係新鮮出爐個陣仲會開咪宣佈添,的確幾吸
話說近日大埔新開左間敏華餐廳,

我同朋友大概等左10分鐘左右先入到

入到去其實都係嗌番啲招牌野。
咁我同朋友都各自嗌左個常餐,落左單冇耐啲野食就到了

所以呢個外脆內軟ge包就真係比較少見。
不過個炒蛋同腸仔就非常非常之油!!!!
d油多到可以倒出黎咁....
 食完成個口都油淋淋

至於呢個叉燒意粉就同平時個d茶餐廳差唔多,並冇咩特別。
整體黎講,覺得以常餐為賣點ge茶餐廳黎講真係有少少遜色。
而且都賣住文華個名,所以價錢都偏貴。

所以都唔能夠一概而論話唔好食。
另外因為新開ge關係,環境都好乾淨而且鋪面都好寬敞。
到真係新鮮出爐個陣仲會開咪宣佈添,的確幾吸引去買黎食ge!

2019-06-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)