2020-04-25
從來唔認為黃店就要盲撐, 正所謂: 黃藍是政見好食是良知, 黃店都要有質素先可以令成個黃色經濟圈持續發展嫁嘛。星期六lunch time,叫左兩個set一個小食,兩個字:失望。唔知係我唔好彩今日特別差,定係大家見黃就撐,見大家啲評語都唔錯咁 😨滑蛋吉列豬扒丼 $78豬扒啲肉完全唔鬆化,好硬。個飯勁濕,浸到吉列豬扒塊皮都甩晒出嚟。。。洋蔥絲都夠林,但係成碗飯得兩條,滑蛋都唔多覺眼。。。如圖所示,啲白飯同豬扒蛋係兩個世界。。。野菜蘑菇煮物烏冬 $72餐牌上英文寫住with deep fried vegetables,但係完全係煮物。。所謂嘅野菜就係半條秋葵同埋幾條幼嘅紅蘿蔔絲。。。但湯都唔錯幾清,算做合格啦。甘辛煮墨魚仔 $34食到我叫晒救命。其實佢啲肉都幾爽口幾多,但係啲汁更更更更更加多,仲要係杰嗰隻。。。。同埋超級鹹。套餐 麵豉湯+沙律 $20呢兩樣野反而做得唔錯,沙律菜幾新鮮,麵豉湯唔會太鹹。話難食嘅黃店難食≠分化,話難食嘅黃店好食就係縱容。當我有一日見到呢間舖頭有多幾個好評,我就考慮吓俾多次機會
滑蛋吉列豬扒丼 $78
野菜蘑菇煮物烏冬 $72
甘辛煮墨魚仔 $34
套餐 麵豉湯+沙律 $20
呢兩樣野反而做得唔錯,沙律菜幾新鮮,麵豉湯唔會太鹹。