2016-12-09 156 views
兩條友黎食甜品,真係做嘢後必做嘅事。食甜品可以放鬆心情,令到心情愉快,當然都要選擇好味嘅甜品店,去到捐窿捐隙搵嘢食,走到老馬咁遠嘅南山村食甜品,其實都係咁岩喺附近做完嘢先走過來食。裏面裝修比較簡約,餐牌都好得意,過膠一格格。雖然天氣凍凍地,但係見到啲冰都好吸引,抺茶控點可以唔揀抺茶呢?宇治抹茶冰$42裏面有啲紫薯粒,手制抺茶餅,白涼粉,煉奶,蜂蜜,北海道牛乳雪糕。覺得最神奇嘅事情係實物竟然比圖片仲要大,綠茶味都幾香濃,食到裏面就發現有好多寶物。除咗有好有口感嘅抺茶餅之外,仲有爽口涼粉,仲有啲牛奶味雪糕好滑,配埋煉奶和蜂蜜味道更加正。鐵鍋棉花糖吐司$56呢個最得意係有少少熱辣辣,咬起嚟仲可以拉到一條條絲!賣相本身已經好靚,都幾大件架。上面都係有一球雪糕,隔離有士多啤梨同埋早餐脆片,又甜又酸口感層次都豐富。上面仲有啲糖粒粒,入口即溶而且價錢相宜,有少少諗起平時去燒烤場食嘅燒綿花糖。 如果想飲水嘅話自己去斟,自助形式唔使俾錢架。
裏面裝修比較簡約,餐牌都好得意,過膠一格格。
宇治抹茶冰$42

鐵鍋棉花糖吐司$56

如果想飲水嘅話自己去斟,自助形式唔使俾錢架。