2018-08-23 55 views
石門係沙田新開既大型商場,就係正馬鐵站旁,非常方便。我知道個度開左好多食肆,所以特登同男友去睇下有咩好東西吃俾我發現左呢間好特別既餐廳明明係西餐廳既環境,但入面有有個日本壽司既counter原來係日西餐都有得食既,咁特別都有既煙三文魚牛油果🥑沙律牛油果不嬲都喻為生果界既三文魚,兩者溝埋一齊都真係分唔出加埋黑醋同三文魚子,提升鮮味,仲特別開胃飛機魚飛機魚,即係時令,當做既魚。今日呢款係𩶘魚,師傳特登做薄切,塊塊都透光就知師傅刀功幾好配埋特別調製既酸汁,鮮味非常特選壽司🍣盛合我只能講,鮮!係香港好少食到咁高質既壽司,我真心覺得好似飛左去日本咁。而且手握壽司大小適中,唔會一夾就散,真係超高質!慢煮西班牙黑毛豬舊舊都係少粉紅色,剛剛好。咬落多汁唔講仲超嫩!而且淡淡既香料味,係我食過既慢煮黑毛豬黎講,絕對可以排TOP 3內!餐廳環境舒適,店員服務很好,食完壽司仲會幫你換碟食熟食。而且我覺得價錢非常合理,因為所有野都係我期望以上。而且餐廳仲有啤酒,其實同三五知己收工都可以黎小酌一杯,放鬆一下
俾我發現左呢間好特別既餐廳

明明係西餐廳既環境,但入面有有個日本壽司既counter

原來係日西餐都有得食既,咁特別都有既

煙三文魚牛油果🥑沙律
牛油果不嬲都喻為生果界既三文魚,兩者溝埋一齊都真係分唔出
加埋黑醋同三文魚子,提升鮮味,仲特別開胃

飛機魚
配埋特別調製既酸汁,鮮味非常

特選壽司🍣盛合

慢煮西班牙黑毛豬