2024-08-30
好少特登食評論,之前有間好差只比個差評,但呢間隱世法國菜有令我感到意外☺️😋。同朋友仔經過呢間餐廳幾次,但一直都未去食過,咁啱有fd生日就帶左佢去食🙈。雖然入去係間細舖仔,但環境氣氛都OK。下面係有幾個菜我會10分推介,因為真係令我覺得味蕾好滿足😋先講下前菜,我最中意係呢個法式洋蔥湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我fd係法國都飲過呢種湯,佢話喺嗰邊飲係超咸,我諗餐廳都有就返香港人口味,味道啱啱好😋,上面嘅芝士食完之後,下面有啖啖洋蔥味,有埋浸濕左嘅麵包係入邊,吸晒個湯嘅精華very juicy🥰主菜我最推介呢個,皮脆肉嫩西班牙乳豬🐖⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上碟就見到色澤唔錯,已經迫不及待🫣。侍應喺我哋側邊做咗個西班牙儀式,用碟切開,聽到好脆好脆嘅聲音😆。食落口,我覺得好嫩滑,而且口感好好,每次咬個皮都會發出好脆嘅聲音,呢個係我覺得咁多道菜最好食嘅一道。第二個推介 威靈頓牛柳🐄 ⭐️⭐️⭐️⭐️到我最期待嘅威靈頓牛柳😋侍應將成道菜未焗之前俾我哋睇,令我驚喜嘅係,呢間餐廳用酥皮包住晒成個牛柳,形成咗好似花嘅形狀,好特別好靚,令我更加期待之後嘅製成品😳😆。切開後嘅牛柳係受熱均勻,肉質鮮嫩,搭配埋醬汁更加惹味,我幾鍾意佢嗰個汁,侍應同
下面係有幾個菜我會10分推介,因為真係令我覺得味蕾好滿足😋
先講下前菜,我最中意係呢個法式洋蔥湯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
主菜我最推介呢個,皮脆肉嫩西班牙乳豬🐖
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
第二個推介 威靈頓牛柳🐄 ⭐️⭐️⭐️⭐️
到我最期待嘅威靈頓牛柳😋侍應將成道菜未焗之前俾我哋睇,令我驚喜嘅係,呢間餐廳用酥皮包住晒成個牛柳,形成咗好似花嘅形狀,好特別好靚,令我更加期待之後嘅製成品😳😆。切開後嘅牛柳係受熱均勻,肉質鮮嫩,搭配埋醬汁更加惹味,我幾鍾意佢嗰個汁,侍應同我哋介紹返呢一個係紅酒黑醋汁,可以中和返威靈頓+酥皮嘅油膩感,呢個我諗女士特別會喜愛😚。
最後,作為一個女仔,都會對甜品有一定嘅期待,果然冇令我失望😋😋。
招牌拿破崙蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
上碟就見到係好適合打卡😂🙈。我食甜品最驚係‘好漏’,但呢款係真係幾意外,佢嘅奶油一啲都唔覺得漏,有種清新輕盈嘅感覺,而且個酥皮係鬆軟嘅,食落口好似食咗空氣咁樣,我以為得疏乎厘pancake先做到呢個效果,點知拿破崙都可以😳加埋藍莓,令我覺得成件事好Health😂😂😂😂感覺可以食多幾件😋👍🏻。