2018-10-30 125 views
今日訂左位同朋友吃西餐,順便聊聊近況。餐廳係太子地鐵站C3出口轉個彎就到,都好方便。入到餐廳門口已經有職員詢問我們有沒有訂位之類!餐廳的氣氛幾浪漫,樓底好高,不會有壓逼感。店鋪採用黃燈照明(燈光應該有特別調教過)令到整個環境好relax!好溫馨!做到Home 的感覺。好適合情侶黎食飯或者慶祝。Dinner set menu 有兩款,選擇夠多!我地各點左一個 set。包括:香煎波士頓龍蝦同主廚精選 menu 的扒餐。感覺好像去了高級餐廳!環境令人好放鬆,連工作的煩惱都差點兒忘記了。前菜:估唔到前菜擺得咁雅致,有種吃法國菜的感覺,北海道帶子刺生和青瓜海膽都好新鮮!帶子好厚生,吃落去好鮮甜!龍蝦湯完全濃縮曬龍蝦的精華,需然得少少一杯,但味道在口腔裏久久不散。一上菜已經聞到好香的蒜蓉味,賣相都好吸引。龍蝦肉質緊實有嚼勁,餐廳使用蒜蓉和牛油煎香,保留龍蝦細嫩的口感,更能提出龍蝦鮮香。友人的主廚精選扒餐:西冷可以選擇幾成熟!牛扒容易切開,牛味重之餘少筋。魚柳非常嫩滑值得一試!個人很喜歡個黑椒汁,好濃郁,有別一般餐廳。如果不喜歡黑椒的朋友仲有(蒜蓉汁和白菌汁)選擇。最後,我地仲叫左半打生蠔,生蠔即叫

黑魚籽青瓜海膽,金箔北海道刺生帶子,龍蝦濃湯
香煎波士頓龍蝦,薯蓉,時菜
一上菜已經聞到好香的蒜蓉味,賣相都好吸引。
香煎波士頓龍蝦,薯蓉,時菜
主廚精選雜扒餐(西冷牛扒,配雞扒或魚柳)

生蠔
最後,我地仲叫左半打生蠔,生蠔即叫即開,大概等左15分鐘先有。但就咁望每隻生蠔都肉質潔白而且飽滿多汁!
生蠔
生蠔非常新鮮,連茄汁都唔使落,味道好鮮甜而且海水味都重, 肉質有彈性!食完口腔留有甘甜味!真係好正,價錢108半打。看來以後會經常過來吃生蠔

呢間餐廳看來很快會成為我們聚會的地方,地方雅致,食物有水準,價錢合理!係情侶和聚會的好地方。
2018-10-29
黑魚籽青瓜海膽,金箔北海道刺生帶子,龍蝦濃湯
香煎波士頓龍蝦,薯蓉,時菜
主廚精選雜扒餐(西冷牛扒,配雞扒或魚柳)
生蠔
  • 香煎波士頓龍蝦,生蠔