2003-11-24 2 views
原先打算同女友去新羅寶試試,但礙於糧尾,決定到此小店闖闖..進鋪後,發覺係一間一人店,落單,執,拖地,煮食,收錢都由日藉老細擔當,辛苦哂喇..由於語言不通,查問set dinner 時都頗吃力,不過最後都order左一大堆食物..親子丼,咖哩漢堡飯--尤記得0係日本一d遠離都市既小店食過一客令我十分難忘既親子丼,今次希望從日藉師父中回味一下,不過蛋有輕微過熟,幸好食味都唔差,勁多汁,食到落碗底都啖啖汁,幾好味..不過咖哩就麻麻地,d咖哩太稀又唔夠濃,一上重以為係咖哩湯飯..不過d 飯份量幾大,女仔share 一個都可能夠..冷豆腐,牛油金菇--冷豆腐正~味道好,又夠凍~牛油金菇冇咩牛油味,但係落左勁多酒去炒,食落苦苦地,不過都唔錯~燒鰻魚飯團--好味~燒到d 飯乾乾地身,唔錯,比和民既好得多~八串串燒--質素幾平均,唔錯~一邊食,望見老細周身汗一腳踢又煮又燒又收錢,真係感動,再加上對方充滿誠意既態度同每刻都面帶笑容,令我明白到做事係唔應該怕辛苦,只要自己係樂在其中,辛苦d又何妨呢?埋單$162,由於搵唔到散紙,老細表示$2唔駛比,我同女友耍手擰頭,對呢d有誠意既小店,請願多給好過少比.
八串串燒--質素幾平均,唔錯~
埋單$162,由於搵唔到散紙,老細表示$2唔駛比,我同女友耍手擰頭,對呢d有誠意既小店,請願多給好過少比..
臨行前想講幾句勉勵既說話,不過由於語言不通,最後都冇做到,唯有以多d幫襯黎表達啦..