2018-08-17 286 views
每次行過K11都經過呢間甜品鋪,食品顏色鮮豔,配搭有不同層次,賣相相當吸引,今日終於有機會同朋友入去試。睇住五顔六色嘅選擇,我同朋友都揀左好耐,最後決定試店舗No.1推介嘅Chocolate Lover。好快就有得食,當然整得咁靚,相機食先。本身我同朋友都好鐘意食朱古力,所以呢杯yogurt好快就俾我地食完。先講下toppings黃色嘅朱古力片,薄薄地甜甜地,配合原味yogurt啱啱好。朱古力冰皮卷反而比較淡,但質感好軟熟,我好鐘意。我朋友就話朱古力棒有驚喜,佢一食就叫我快d試,原來係有爆炸糖嘅,唔怪得我朋友嘩一聲叫左出黎!至於朱古力brownies同脆珠都好味,配合幼滑嘅yogurt,唔同囗感同質感嘅野又出奇地夾。可能上層嘅配料好特別,再食落d嘅orea同餅乾碎反而略為普通。不過總算就咁食yogurt都係好味嘅,因為甜度啱啱好,唔會膩同想喝水!呢間甜品店出品一流,食完真係會令人smile!大家都可以去尋找屬於自己的笑容:)