2009-07-18
星期五既原本同夫人去做GYM,但係最後變左做食~哈哈夫人建議去恆河因為都好耐無食佢地既咖哩喇。係喎...數一數上次係佢地筲箕灣總店食飯已經係冬天既事...於是我地今次就去左另一間舖。入到去,又係坐門口!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 不過算喇反正今晚唔算太熱,上次去食我記得又係好頭痛。因為我本身好怕揀野食,而且佢地個MENU真係好多野食~~不過最後都決定左︰1. 薯仔沙律2. 東咖哩海鮮3. 芝士薄餅4. 蒜蓉薄餅5. Q版鐵板雞薯仔沙律 - 用左SALSA醬汁去配搭炸過既薯仔,少少酸越食越辣好好味。咖哩海鮮 - 叫左個小辣,味道討好~不過始終唔夠佢地招牌菜咖哩羊膝,紅肉配咖哩感覺上永遠係最夾。芝士、蒜蓉薄餅 - 大家有機會黎食飯一家要叫,真係好好味架!!! 佢地既做法同出面一般印度餐廳既NAAN好唔同,首先無一口油先,二黎佢地比較厚身唔會好薄...有少少似上海式既蔥油餅。食落鬆軟唔多油,呢個真係一流。Q版鐵板雞 - 上菜既時候待應哥哥幫我地加
不過最後都決定左︰
1. 薯仔沙律
2. 東咖哩海鮮
3. 芝士薄餅
4. 蒜蓉薄餅
5. Q版鐵板雞
Q版鐵板雞 - 上菜既時候待應哥哥幫我地加左檸檬汁吊味~中和左鐵板燒個種好熱氣既感覺,雞肉算得上嫩~唔會好似其他餐廳一用鐵板就變得又乾又"UN"既問題,讚
就算唔係住西灣河附近既你都要黎試下~真係得喎。
P.S. 佢地落單都唔會用紙、筆寫得~但係又記到你既ORDER喎,利害。