2016-05-19 107 views
今日約咗朋友收工一齊食晚飯,約咗係尖沙咀,好自然就去咗餐廳雲集嘅厚福街到搵嘢食。行咗一圈,發現有間新開嘅西餐廳, d set dinner好似幾吸引咁,於是就決定試試佢。間餐廳o係地牢,侍應姐姐好好禮貌咁帶我地落去坐低,可能因為係平日關係,唔洗等位。餐廳環境幾靚,而我一坐低就忍唔住影咗店內一幅維港夜景嘅燈廂相,遠睇好似真係o係有海景嘅餐廳到食緊飯咁,好搞笑!我地叫咗一個煎鰽魚柳同一個西冷牛扒share一齊食,一人一個跟餐嘅沙律,同一杯特飲。tongue首先嚟咗個沙律,佢用煙三文魚砌做花型,然後沙律菜就加咗黑醋酸酸地好開胃。一食完沙律之後魚柳就嚟到,好驚喜,因為個魚柳煎到魚皮係脆嘅!個魚厚得嚟d肉好滑,有啖啖肉嘅感覺tongue(本人係食肉獸)個汁係紅菜頭+忌廉汁,好特別!魚柳到咗大約兩分鐘之後個牛扒都到咗,5成熟嘅牛扒入口即溶,加埋黑松露汁,真係好滿足。tongue而且我好欣賞兩個主菜入面d配菜都好好味,有煎青瓜黃瓜紅黃椒同埋焗薯仔等等,點埋個黑松露汁真係好味到爆!特飲我叫咗杯柚子荔枝沙冰,幾好味,而且入面真係有柚子肉同荔枝,而唔係平時出面果d色素溝糖水。食完主菜之後我地就叫甜品喇~我
食完主菜之後我地就叫甜品喇~
我叫咗個雪糕芝士夾心,(呢到d甜品嘅雪糕係用Movenpick!)
佢將d雪糕整到好似一件件西瓜咁,最下層係cheesecake,好有創意,而且好食!
真係不得不讚呢到d食物擺位真係好有心機,鍾意相機食先嘅一定食得好開心(即係好似我咁XD)
價錢合理,食物、環境同服務都好好,下次一定會再嚟呀!lol