S是日放假, 約了好姊妹在主場午餐。 平時到大圍比較少行入嚟里條街 (積富街),見里間鋪D寿司公仔幾得意同 個女職員落力介紹,我地就決定試下。睇相都知,D寿司好正!!! 貴過D大集團D但以5蚊起一件那叫即手握寿司, 實在有駑喜!! 仲特登試佢地放係冷柜D做定咗嘅寿司。38蚊有8件,低食又高質! 真係魚係魚...蝦係蝦!! 肥美鮮 甜! 食過日本公仔頭轉轉寿司添! 廚房半開放式,一眼望晒...有guts! 令我食得好放心。不過即叫D係好食 D。一早被其外表所吸引,但每次都過門而不入。今次由友人發起決定一試。太趕的關係我哋選擇 Display柜的!(1) 雜錦魚生飯魚生肥美鮮甜。大大碗份量夠! 米飯軟硬適中有飯香,一問之下此店是選用日本秋田県產米。有驚喜!(2) 手握寿司寿司飯握得不死實,比起機做寿司確美味多了。魚生看色澤已知新鮮,賣相吸引。很有誠意! 好味!(3) 魚生拼盤 (油甘魚100g,三文魚腩100g,活赤貝1隻,BB八爪魚)這是後來追加,其實已經飽,太美味了!魚生十分新鮮及美味。超值! 師傅開 活赤貝時好似睇show 咁。這裡個個員工都好有笑容又拉門又攞雜誌比我地, Lik
S

(1) 雜錦魚生飯

(2) 手握寿司

這裡個個員工都好有笑容又拉門又攞雜誌比我地, Like x 1000!
Other Info. : 店員招呼週到,個個細心又有笑容。在此小店食東西是一種全新的$5壽司體驗。
2011-11-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$110 (Lunch)
  • 即做手握寿司 & 放係冷柜寿司 ($38有8件...計賣質素
  • 真係低 (@$4.75一件)!