2021-09-01 469 views
這間韓燒店食物一向高質,再次同朋友來到這間餐廳食韓燒!平日晚上去到餐廳也全場爆滿,非常熱鬧!餐牌上有多款不同的燒物可以選擇,亦有不少熟食可以選擇!點餐後店員為我們送上小食,泡菜、芽菜、辣八爪魚等,另外亦送上煎蛋餅!餐廳店員還會幫忙燒,我們點的套餐有蝦和鮑魚,店員逐一幫我們去殻,十分細心!韓珍新鮮套餐,這個套餐有齊豬牛雞,還有蝦同鮑魚,份量都幾多!牛肉包括有牛舌同雪花牛肉,豬方面有護心肉、豬頸肉、豬肩肉,而雞是醬油雞肉!當中雪花牛肉味道濃郁,肉質鬆軟!護心肉、豬頸肉等最適合跟生菜一齊食,能夠減去油膩感!調味特級牛肋骨,這款牛肋骨用上韓式醃料醃製,牛肉特別鬆軟,入口即溶,味道帶甜,十分美味!醬油蟹,醬油蟹都幾多膏,醬汁甜甜的,而且仲送紫菜蛋飯,加入醬汁特別美味!泡菜豬肉湯,豬肉湯酸酸辣辣,十分開胃,有大量泡菜和豬肉,湯料好多,亦配有白飯,拌入湯好快就食完,好惹味呀!Beer Rita,飲品超大杯,係blue lemon加入啤酒,夠哂冰凍又解渴!
餐牌上有多款不同的燒物可以選擇,亦有不少熟食可以選擇!
2021-08-26
$700 (Dinner)