2021-08-21
由於小編最近轉咗工,返工嘅地點係尖沙咀~除非要見客,如果唔係我都會喺尖沙咀度覓食🐷 而喱度真係有好多大大小小嘅餐廳小編都好想去試🤤 今次就俾米角嘅便當吸引咗眼球😍.#米角和式香料慢煮雞肉海苔五穀便當 🐣如果同大家講我請你食個健康嘅便當,可能你都會有一啲擔憂,心諗個便當係咪會係好清淡或者唔好食⋯🥺 但係大家可以放心,相信你哋睇到呢份便當都已經會覺得非常開胃,因為佢真係好色彩繽紛!🥰佢嗰隻半熟嘅溏心蛋🥚,雖然overcook咗少少🤏🏻 但係蛋味依然都好濃郁!而佢嘅慢煮雞肉都唔會話好乾身,味道同肉質都唔錯😋 五穀米食落去都非常有咬口,咀嚼多幾下之後先吞,食嘅份量又可以減少啲,對個腸胃又好啲!👍🏻 不過有個扣分位,就係個便當嘅溫度就只係微暖,所以大家抱着想食熱辣辣嘅飯呢,就可能會有啲失望啦🙈🐽小編見到佢仲有一啲溫泉蛋嘅便當都好吸引,同埋啲飯團餡料都令人垂涎欲滴!一定會搵機會再去試吓😝.🏆「豬」味指數:8/10📌 溫馨提示:一個便當嘅份量又真係唔算多,女仔食嘅話,就啱啱好!但係男仔食嘅話,可能就要加多個飯團先夠飽🍙🙊
#米角和式香料慢煮雞肉海苔五穀便當 🐣
🏆「豬」味指數:8/10