2023-12-05
生日男朋友又帶我食好嘢,今次佢真係識食啊,揀咗我最鍾意嘅日式蒸氣海鮮刺身專門店,一次過可以食晒我最鍾意食嘅嘢,真係好滿足呀૮⸝⸝o̴̶̷᷄ ·̭ o̴̶̷̥᷅⸝⸝ა!男朋友揀左嘅呢個套餐就係法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐(。◕ ∀ ◕。),好正呢!🔸法國藍龍蝦主角法國藍龍蝦真係好大隻,其實我係第一次食藍龍蝦,同平時食嘅龍蝦真係有啲分別,藍龍蝦食落真係特別好味,啲蝦肉都特別甜啲(๑°༥°๑)!🔸蘇格蘭刺身帶子刺身帶子本身都好好味,呢到嘅大廚仲烹調嘅時候加咗啲海草配西京麵豉,估唔到令到帶子本身嘅味道再昇華。🔸刺身頭盤咁靚又精緻嘅頭盤刺身真係爭啲唔捨得食,望到都有好多款唔同嘅刺身,每一款都好罕見,而且質素都好好。呢一個套餐對我嚟講都係非常之滿意,套餐除咗以上提及嘅食物之外,仲有好多唔同嘅嘢食未講,總之每款都令我滿意૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა❤︎
男朋友揀左嘅呢個套餐就係法國藍龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐(。◕ ∀ ◕。),好正呢! 🔸法國藍龍蝦
主角法國藍龍蝦真係好大隻,其實我係第一次食藍龍蝦,同平時食嘅龍蝦真係有啲分別,藍龍蝦食落真係特別好味,啲蝦肉都特別甜啲(๑°༥°๑)! 🔸蘇格蘭 刺身帶子
刺身帶子本身都好好味,呢到嘅大廚仲烹調嘅時候加咗啲海草配西京麵豉,估唔到令到帶子本身嘅味道再昇華。 🔸 刺身頭盤
咁靚又精緻嘅頭盤刺身真係爭啲唔捨得食,望到都有好多款唔同嘅刺身,每一款都好罕見,而且質素都好好。 呢一個套餐對我嚟講都係非常之滿意,套餐除咗以上提及嘅食物之外,仲有好多唔同嘅嘢食未講,總之每款都令我滿意૮ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა❤︎