2023-07-31 703 views
天氣熱先嚟遇到伏既芝士奶蓋,唔同連個天都唔鐘意我☹?前排就係土瓜灣既呢間和風茶飲店度飲到一杯令我頗失望既茶🎋鮮甘蔗奶蓋茶 - 少冰走甜($34)寫住數量限定兼我好鐘意甘蔗汁既關係,就諗都唔諗點左呢個。第一啖覺得味道幾清新既,但係甘蔗味明顯比茶味搶左,唔太飲到甘蔗味之餘,仲隱約飲到啲酒味😣總之成個甘蔗茶底都冇我以為會有既清甜甘蔗味,只有一種難以形容既味道,可能要改善下個甘蔗汁同茶既比例,同換過啲甘蔗汁茶麻麻地唯有寄望個奶蓋,睇落係好厚,亦都真係比得好重手,質感都滑身既,但係得個鹹字,冇乜奶香味,比得多都冇用,就咁浪費左一個quota💔

🎋鮮甘蔗奶蓋茶 - 少冰走甜($34)
2023-05-13
TakeAway
$34 (Tea)