2022-08-19 84 views
之前喺尖沙咀嘅時候見到一間食火鍋嘅專門店。但一直都冇時間食,難得今日放假,當然要帶埋屋企人出去食吓好嘢😋😋西班牙漿果黑毛豬片😋豬肉嘅味道非常濃郁。豬肉同肥膏嘅比例啱啱好,肉質非常爽口。我哋好快就清咗一碟🐷😋沙嗲湯底😋有好香濃嘅花生味。而呢個湯嘅特別之處,就係除咗湯底之外,仲有好多冬菇同枝祝等嘅配料,令到沙嗲嘅味道更突出同更濃郁。好味!😋封門條😋牛肉雪花嘅分布十分靚。牛肉嘅味道好重,但一啲膻味都冇!廚師切得比較厚,食起上嚟有啖啖肉嘅感覺,但就一啲都唔韌。我哋成家都超鍾意食😍😋蝦滑😋自家製手打蝦滑。有非常重嘅蝦味,絕對食得出係真材實料👍🏻口感非常爽口彈牙。味道鮮甜。值得推介!

😋西班牙漿果黑毛豬片😋

😋沙嗲湯底😋