2023-05-03
難得放假就梗係要食翻餐好嘅獎勵自己啦😋今次我就揀左呢間係旺角嘅y dining 黎試😍佢哋無論係食物、環境定服務都真心好好👍🏻我同朋友都好滿意,所以一定要推薦俾大家白酒忌廉汁煮青口10隻($88)呢個青口真係值得一試㗎👍🏻首先佢哋嘅青口煮得啱啱好,所以食落好嫩同幾夠鮮🤤加上佢嘅白酒忌廉汁,酒味香得黎又唔會過濃,但就有好濃郁嘅忌廉味😋整過食落好味又滿足炸魷魚鬚($78)佢哋嘅炸魷魚鬚真心好驚喜😝因為佢哋同平時嘅炸魷魚鬚好唔一樣👍🏻外皮除咗用炸粉仲有紫菜㗎,所以食落香口彈牙得黎,仲有好香嘅紫菜味😝kk真係食到停唔到口肉醬焗薯角($68)除左青口同炸魷魚鬚之外,小食我哋仲叫左肉醬焗薯角😝因為呢度嘅小食係專登設計得細份少少,希望俾大家試多幾樣野😍而呢個薯角都好正,肉醬勁香濃勁重蕃茄味,配埋外脆內軟嘅薯角,真係惹味又開胃香辣欖油蜆肉意大利麵($168)佢哋嘅主菜都好好味㗎😝呢個香辣欖油蜆肉意大利麵真係好正🤤蜆肉鮮得黎又好夠酒味,意大利粉就煮得好夠咬口😋配埋夠曬香嘅欖油同好夠辣嘅調味,整過食落惹味又滿足砵仔酥皮焗牛面頰肉($368)呢個我都要大讚下😍佢嘅牛面頰肉真心煮得好嫩滑同好入味,而且牛味都幾
白酒忌廉汁煮青口10隻($88)
炸魷魚鬚($78)
肉醬焗薯角($68)
香辣欖油蜆肉意大利麵($168)
砵仔酥皮焗牛面頰肉($368)
呢個我都要大讚下😍佢嘅牛面頰肉真心煮得好嫩滑同好入味,而且牛味都幾夠濃,加上佢煮到好似羅宋湯咁嘅蔬菜汁同又酥又香牛油味嘅酥皮,整體食落真心好正
TIRAMISU($78)
呢個Tiramisu一定要推薦俾大家😝首先佢個cream實淨得黎又夠滑,仲要甜度啱啱好同帶有少少嘅咖啡味👍🏻但重點係佢中間嘅餅😝有超濃郁嘅咖啡酒味🤤所以食落真心好味又唔膩🥰大家一定要試下