2020-10-19
今日小妹同朋友經過比大大個椰子門🥥吸引左😍, 於是就去望下個餐牌食咩😆, 原來E間餐廳係用椰子做主題, 所有食物同燉湯都同椰子有關, 我地覺得幾得別於是就入左去試試☺️ 入到餐廳, 環境企理乾淨而且坐得幾舒服! 餐廳提供左唔少晚市選擇, 有套餐, 燉湯🥣, 小食同特色飲品🍹! 可惜今晚嘅燉湯已經一早沽清所以唯有下回請早😭炭燒鰻魚椰香蛋包飯🐟🍳🍛蛋包飯外型幾靚, 縲旋半熟蛋皮帶有微微蛋汁非常吸引😍, 雞蛋口感有d似一摺摺嘅腐皮, 咬落去幾有質感, 有別於其他地方食到嘅, 小妹覺得幾特別幾中意😊👍🏻! 加左少少椰汁上去味道充滿住椰香同甜味, 特別一讚佢地嘅椰汁同平時食嘅唔同, 椰子味較重, 而甜味唔係死甜唔會嗆喉! 鰻魚口感爽彈, 質感唔散, 推介😋!首創竹絲海南雞椰香飯套餐🐔竹絲雞口感嫩滑, 配埋醬汁味道唔錯, 雞飯用左少少椰汁去煲所以食落會有淡淡嘅椰子香, 不過小妹覺得海南雞飯醬汁味道較濃, 加埋飯一齊食會有少少搶左椰子嘅香味!食療拿杯湯(青紅蘿蔔蓮藕湯)📢溫馨提示:食療湯非常熱辣辣🥵, 小心燙親!湯味濃郁清甜無味精, 好有住家湯嘅味道, 而且份量幾多, 味道唔錯!
炭燒鰻魚椰香蛋包飯🐟🍳🍛
首創竹絲海南雞椰香飯套餐🐔
食療拿杯湯(青紅蘿蔔蓮藕湯)
📢溫馨提示:食療湯非常熱辣辣🥵, 小心燙親!