2022-10-07
一個人想享受下me time,首選一定係cafe,靜得黎又有d氣氛。今日去左佐敦嘅Cafe Addict享受me time。位置就喺佐敦港鐵站附近,非常就腳。餐廳樓底高,用左大量黑調雲石設計,非常簡潔而型格。入座後睇好想食咩就出去落單,水就自助式。我就叫左個玉子燒早餐同一個甜品連飲品set。玉子燒早餐豐富,有日本蛋製玉子燒,南瓜薯餅,香草豬肉腸,雜菌,沙律菜,車厘茄,酸種麵包。配上日本柚子醋。仲可以加錢轉配其他食物。All day breakfast 配玉子燒真係第一次遇上,玉子燒一層層厚度一致,咬起黎好香蛋味,仲有d半熟蛋液食落好滑,好有誠意。南瓜薯餅超好食,食落仲有d辣口,表面香脆但唔油膩,裏面嘅南瓜蓉帶清甜,非常綿密。香草豬肉腸煎香,有肉粒咬口,唔會太鹹。雜菌用黑椒調味,食落香口。沙律菜都幾新鮮,柚子醋比想像中酸,配沙律菜開胃清新。酸種麵包軟熟帶微微酸味。甜品叫左香桃芝士蛋糕,面頭係桃肉啫喱,酸酸甜甜,芝士蛋糕幼滑,一人份量剛好,幾好食。Iced Latte咖啡味香濃厚身。今次Me Time非常滿足,喜歡坐下cafe嘅朋友可以去試下~
今日去左佐敦嘅Cafe Addict享受me time。
入座後睇好想食咩就出去落單,水就自助式。
我就叫左個玉子燒早餐同一個甜品連飲品set。
香草豬肉腸煎香,有肉粒咬口,唔會太鹹。
Iced Latte咖啡味香濃厚身。