2022-04-27 351 views
之前食過一次佢地既戚風蛋糕已經被俘虜左,今日經過k11見到有佢地既分店就買左幾件返屋企獎勵下自己.日本白桃單係賣相已經好靚又精緻.戚風蛋糕上既白桃啫喱香甜清爽,配上濕潤軟綿既戚風蛋糕整個感覺都唔會帶有一種膩感.桂香玄米綠茶茶味清香唔會過濃,配搭蛋糕正正變得更match,茶香平衡蛋糕自身既甜膩.茶香唔會過濃而變得澀但每啖都食到茶香.頂層既忌廉creamy唔會過heavy.雙重朱古力朱古力味超級濃郁!由內到外整個蛋糕都充滿朱古力.鍾意朱古力既人必試!戚風蛋糕面層帶有朱古力脆脆,同鬆軟既戚風蛋糕形成對比,增加層次感.斑蘭飄香斑蘭香味突出,帶住一陣清幽斑蘭香.鍾意較清新口味既人絕對值得一試!甜道適中斑蘭味好突出,幾有驚喜

日本白桃

桂香玄米綠茶