2016-10-04 1035 views
今次去唱k lunch 個黑椒咸豬手拼盤,令我唔唱歌都要食埋佢,好耐無寫食評,今次終於要出手讚下。特登約埋朋友一齊放假去唱k lunch, 目的當然係想平d啦,為食的我預左lunch 的餐唔會太好味,所以要揾間唱得耐的先抵玩,但問左好多間分店,我們2位唱,都係唱得兩個半鐘至三個鐘,食得黎都無時間唱,而最平個餐計$75 一位,仲要加一,好唔抵姐,結果問左Neway 宇宙,竟然可以由開鋪10:30起,最盡唱到16:00,早一日book 房免加一,一於揀你啦!好驚喜去唱k lunch會有咸豬手餐!跟餐有一杯飲品,仲送一支香檳,$108 算平。見到隻豬手上桌,大大隻,熱辣辣,塊皮仲係脆卜卜,新鮮出爐的,好開心!竟然在k lunch 中都有用心之作!豬手肉質唔鞋,咸味適中,淋上蒜蓉汁食好d, 無咁乾,配菜仲有兩塊漢堡扒、一堆炸薯角、3條脆皮腸、中華沙律,而咁大舊肉,真係保証大食的你都夠飽!跟餐一杯飲品當然唔夠飲,送多支香檳啱晒,唱歌唱到口乾飲最好。香檳是桃味,無酒精,甜甜地當潤喉。而朋友點的什菌牛肉石頭鍋飯,$78, 都過得去,上桌也是熱辣辣,等耐一點先撈飯,等佢有飯焦先食,我喜歡香口嘛!不過味

而朋友點的什菌牛肉石頭鍋飯,$78, 都過得去,上桌也是熱辣辣,等耐一點先撈飯,等佢有飯焦先食,我喜歡香口嘛!不過味道淡一點,牛肉份量也較少。

呢餐k lunch, 就因為個豬手餐,令我覺得好似去左西餐廳食晏晝飯,仲要俾間房我地唱咁耐,真係大滿足!

2016-10-03
$100 (Lunch)
  • 黑椒咸豬手拼盤