昨天同個朋友去左大埔白鷺湖玩,個度景色有湖有山有水,估唔到香港仲有咁多小白鷺同小燕子飛來飛去,玩到餓就到佢地間小白鷺西餐廳食午飯。呢間環境餐廳清靜,靜靜地談心都唔錯! Set lunch有六個選擇,有紐西蘭T骨扖、紅酒燴羊膝、炭燒美國黑豚扖、鮮蝦蜆仔肉意大利飯,印度咖喱焗彩衣魚柳同巴瑪火腿蝦卷配田園沙律,價錢由98至118元,有湯有餐飲,加20元可以食埋個自助沙律吧添!價錢唔算貴。我鐘意食海鮮,所以揀左「印度咖喱焗彩衣魚柳」,仲加錢食埋沙律吧,我朋友要減肥,所以揀左「巴瑪火腿蝦卷配田園沙律」!我先食沙律吧,食物種類都ok,每樣要少少已經好大碟咯!我個「印度咖喱焗彩衣魚柳」用錫箔紙包住上,上到枱先用刀劏開,熱辣辣一陣香氣噴上來,好香的咖喱香料味道,舊魚好大好厚肉,唔太辣,但我喜歡撈多D汁送飯,稍嫌咖喱汁唔夠多,所以個白飯都食唔晒,如果多D汁我一定食得晒,加埋我食左沙律先,所以好飽!「巴瑪火腿蝦卷配田園沙律」就幾特別,通常PARMA HAM淨係配蜜瓜來食,但呢次係用火腿捲住隻蝦同蜜瓜一齊食,口感又唔同,味道清新可喜,友人話份量剛剛好,食完都唔怕肥!總括來說,本來我地第一次黎,對呢間餐廳都抱

沙律吧
種類都幾多嫁
新鮮+健康

印度咖喱焗彩衣魚柳
d咖喱汁好野味
巴瑪火腿蝦卷配田園沙律
味道清新,兩種口感,正~!
服務真係唔錯~真係俾多個面包我~
總括來說,本來我地第一次黎,對呢間餐廳都抱唔大期望,但結果令我地喜出望外! 經理話個午餐menu每星期都會轉,希望佢地保持水準,唔好跌WATT啦!
$138 (Lunch)
沙律吧
d咖喱汁好野味
印度咖喱焗彩衣魚柳
服務真係唔錯~真係俾多個面包我~
種類都幾多嫁
新鮮+健康
味道清新,兩種口感,正~!
巴瑪火腿蝦卷配田園沙律