無下次!兩個人行過小南洋, 諗住試下就入左去食.叫左:酥炸軟殼蟹 - $50南洋咖哩牛腩配油酥餅 - $66雜錦肉骨茶 - $90加左個飯, 仲有兩杯嘢飲首先尼左碟酥炸軟殼蟹, 一上枱望到個賣相同個份量我地2個都呆左, $50得一塊嘢好似有啲少.我諗$50值得有幾條墊底沙律菜/一片檸檬/沙律汁? 多一樣都好睇啲.可能味道搭救到啦😂... 係冇架!!!- 身體部份非常腥臭, 係要lur出尼嘅程度- 炸粉上得唔均勻(亦好影響賣相), 有啲位得硬脆嘅炸粉, 有啲位得唔軟嘅蟹殼, 該硬嘅地方唔硬, 該軟嘅地方唔軟, 一啲都唔鬆脆- 冇軟殼蟹嘅香味到南洋咖哩牛腩配油酥餅油酥餅得個一塊, 咖哩得個一碗. 盛惠$66🙃牛腩好韌, 一啲都唔淋. (原來以前都有食評講過, 早知嗌之前check下先...)但咖哩味道係ok ge...唯一好啲係肉骨茶, 佢係新加坡式肉骨茶, 即係冇藥材味, 但有濃郁胡椒香味.味道係可以嘅, 但唔會話特別濃郁啊飲到係慢慢熬出尼, 我諗都係湯包, 湯粉加嚿肉煮下咁啦.料尼講, 豬仔脾, 豆卜, 豬腸, 豬肚個啲,每樣2嚿囉, 多佢唔多少佢唔少.嘢飲冬瓜龍眼同凍咖啡, 正正常常
無下次!
兩個人行過小南洋, 諗住試下就入左去食.
叫左:
酥炸軟殼蟹 - $50
南洋咖哩牛腩配油酥餅 - $66
雜錦肉骨茶 - $90
加左個飯, 仲有兩杯嘢飲

酥炸軟殼蟹

可能味道搭救到啦😂... 係冇架!!!
- 身體部份非常腥臭, 係要lur出尼嘅程度
- 冇軟殼蟹嘅香味

到南洋咖哩牛腩配油酥餅
油酥餅得個一塊, 咖哩得個一碗. 盛惠$66🙃
但咖哩味道係ok ge...

嘢飲冬瓜龍眼同凍咖啡, 正正常常.

總括, 貴價唔抵食, 非常失望!
$120 (Dinner)