2021-01-10
元朗有好多值得我哋支持,懲罰嘅小店,呢間係其中一間,食完之後我仲念念不忘。位於後巷,位置唔算好易位既舖頭,居然條人龍係源源不絕。餐廳主打章魚燒,仲要有多種口味,真係睇到我眼花撩亂之餘仲心大心細唔識點揀。(最後決定權俾咗男朋友)蟹籽章魚燒即叫即做(由於人龍有啲長度,餐廳仲可以電話落單)所以要有心理準備花上十幾分鐘等候。棒到上手,大大粒熱辣辣,第一啖食落去:係我香港食過最好食嘅章魚燒!外層不黐口,仲有幾分煙韌,醬料配料都相當充足(有多添),入邊粒章魚比起一般大粒,而且爽口彈牙!一盒六粒一分鐘秒清左。餐廳亦都提供好多其他小食,仲有優惠價加配,當日都見到唔少人買住兩三袋,有機會我都要試吓啤小食,同再食多好多次章魚燒先得。餐廳門面好細,但相當有特別,更會為同區餐廳做宣傳,見證到小店之間既合作精神。