今晚呢餐飯約左足足一個月 一早已經同朋友講左要靜食抹茶既甜品點不知呢一兩日天氣突然轉涼 所以個晚入到去之後每人叫左一碗香噴噴既麵我叫左讚岐烏冬你可能會覺得呢碗烏冬外表平平無奇 但係其實真係幾好食 比起一般冷藏烏冬既口感真係好幾條街 配合埋湯底 簡直食開左個胃朋友叫左抹茶蕎麥麵湯底感覺上同我個碗略有不同 麵質同咬口都非常好非常彈牙飲品方面, 朋友想攪攪新意思 叫左杯焙茶沙冰雪糕面頭有一球焙茶味雪糕 我都係第一次試呢個味道既雪糕飲品味道係新鮮既 如果你抹茶腔想轉一轉口味 可以考慮下焙茶飲品/食品食完熱食 緊係到今晚主角喇特製林屋抹茶餡蜜先唔加黑糖 就咁食D蕨餅 茶味已經非常清香Mochi 既口感滑嘟嘟 再配合埋黑糖進食 真係食到心心眼焙茶芭菲餐牌話呢個係香港限定 第二度冇得食嫁而我自己覺得佢最特別既係 係杯芭菲既中間 擺放左好幾粒雪梨肉感覺好特別同樣 如果係好似我朋友咁想轉一轉口味 真係可以試一試焙茶既甜點 包你愈食愈驚喜!

我叫左讚岐烏冬
你可能會覺得呢碗烏冬外表平平無奇 但係其實真係幾好食

朋友叫左抹茶蕎麥麵
湯底感覺上同我個碗略有不同 麵質同咬口都非常好非常彈牙

飲品方面, 朋友想攪攪新意思 叫左杯焙茶沙冰雪糕
面頭有一球焙茶味雪糕 我都係第一次試呢個味道既雪糕飲品

食完熱食 緊係到今晚主角喇
特製林屋抹茶餡蜜
先唔加黑糖 就咁食D蕨餅 茶味已經非常清香
Mochi 既口感滑嘟嘟 再配合埋黑糖進食 真係食到心心眼

焙茶芭菲
餐牌話呢個係香港限定 第二度冇得食嫁
感覺好特別
包你愈食愈驚喜!