2019-06-27 163 views
前幾日見朋友ig出post食呢個UFO Fondue勁吸引!今日一於去試試佢!就咁食一樣野太dry於是我地又叫多個部隊鍋,加埋兩罐汽水~超正!部隊鍋部隊鍋黎先,湯底係辛辣麵果種辣度,唔食辣既我都接受到,材料有腸仔、午餐肉、年糕、即食麵同埋焗豆~成鍋上檯好熱辣辣,呢d材料其實點煮都唔會差,不過份量唔算多,每樣得幾件,對我地黎講只可以作前菜~UFO Fondue主角UFO Fondue出場,首先由店員係gas爐上面一路攪勻d芝士,一路睇住d芝士溶既感覺好治癒~而且一路攪一路聞到勁濃芝士味,簡直係視覺同嗅覺既享受!!每個UFO Fondue可以揀兩款唔同既烤雞,我地就揀左果味醬油蒜香烤雞同甜辣烤雞。之前食過原汁原味既果味醬油蒜香烤雞~蒜香味比果味突出,咸咸甜甜好惹味,而甜辣烤雞係係韓國人最愛果款最傳統口味,辣味我諗係跟番香港人口味所以唔整得好辣,甜味足夠食完一件再一件,完全停唔到口!今次加埋芝士食,味道更加豐富,中間既芝士熔岩係用左3款芝士製成,包住烤雞時勁拉絲,芝士口感煙韌,芝士控一定瘋狂!雖然真係好邪惡但好味程度係會令你引唔住係咁食~呢個時候再飲罐汽水真係一大享受!雖然食到滿肚腸肥但呢一
部隊鍋

UFO Fondue

雖然食到滿肚腸肥但呢一餐真係超滿足呀~~