同內子行完尖沙咀睇燈飾,想同內子食西餐,但早排先去過我中意嘅西餐廳意粉屋,於是上 openrice 搵到哩間西餐廳.睇睇個餐牌,價錢比意粉屋平喎,上去睇睇咩環境先!雖然係樓上鋪,但被我望到佢地有哂牌照喎,連酒牌都有喎,唔係D偷雞樓上餐廳喎.再望望環境,有種浪漫同藝術氣氛,唔錯.點咗個 set,龍蝦濃湯,黑松露野菌湯各一,頭盤洋蒜苗忌廉燴鮮𧐢配手工薯蓉,半邊波士頓龍蝦意式燴飯,主菜安格斯肉眼牛扒,點7成熟,甜品蕉糖燉蛋.龍蝦濃湯,黑松露野菌湯:兩個湯各具特色,野菌湯一上枱發出陣陣黑松露香味,但龍蝦濃湯入口較濃郁,兩個湯都唔錯.洋蒜苗忌廉燴鮮𧐢配手工薯蓉:鮮𧐢名乎其實係鮮,入口嫩滑𧐢味重,手工薯蓉同我想像嘅唔同,相信熟成之後撈埋忌廉一齊淋係𧐢上,又出奇地噤夾喎,哩碟鮮𧐢要推介吓!半邊波士頓龍蝦意式燴飯 : 蝦肉新鮮夠彈牙, 最特別係蝦肉上鋪上蟹子, 令口感更特別. 意式燴飯嘅飯粒比想像中軟身, 味道適中, 當然, 我中意重味, 味道再濃郁我都可以接受.安格斯肉眼牛扒 : 上枱嘅係7成熟無煮得過火, 肉質鬆軟, 雖然餐廳有提供醬汁, 但我無點, 因為原味都已經好正.格離飯永遠香D, 見到格離
睇睇個餐牌,價錢比意粉屋平喎,上去睇睇咩環境先!
再望望環境,有種浪漫同藝術氣氛,唔錯.
格離飯永遠香D, 見到格離枱點咗個心太軟, 即刻點一個, 點知無貨! 賣哂! 呀! 激死啦! ~~~>_<~~~

• 蒜苗忌廉鮮𧐢配手工薯蓉