2021-05-18
同朋友出嚟食飯,咁啱見到呢度開咗間新嘅日本餐廳就試下。咁岩有位,一入到去冇耐就已經要排隊,幾好彩😆😆😆一行8個朋友,分左兩枱,朋友叫壽司好似癲左咁🤣明明4個人食但啲壽司8件8件咁叫,不知不覺食左超多飯落肚😆帶子壽司芥辣八爪魚軍艦蟹膏軍艦痴線!真係痴線!😳😳😳除咗我自己覺得誇張之外,連餐廳啲職員見到我哋都喺度笑🤣不過講真,帶子壽司同蟹膏軍艦真係好鮮好好食,帶子有點厚度,蟹膏軍艦好少喺出邊食到,而且蟹膏嘅份量都幾多,食完真係好滿足🤤👍🏻芥辣八爪魚因為我平時喺出邊食嘅甘辣,反而多咗一陣芝麻油既香❤️八爪魚好彈牙🤩🤩🤩海膽軍艦,以$35一件來講價錢唔算太貴,因為好足料,海膽都幾新鮮唔會有任何腥味,平時出去食海膽最驚就會有嗰種唔新鮮嘅腥味,呢度完全冇呢個情況發生,同朋友食得好開心🥳中本鮪魚腩了解左先知呢個係拖羅😆😆😆 呢個油脂分布好高,鮪魚腩充滿住光澤,入口有種即溶嘅感覺,油脂感高🤤 完全唔覺得似食緊魚壽司❤️ 食得多都會膩,大家一定要試下👍🏻大推三文魚就唔多介紹啦,隔離嗰款魚係口感帶點爽口,我比較少食魚嘅壽司,油甘魚新鮮到港,食落去魚質彈牙有口感❤️不錯不錯呢款金目鯛同頭先嘅油甘魚完全係兩種唔同嘅爽
一行8個朋友,分左兩枱,朋友叫壽司好似癲左咁🤣
明明4個人食但啲壽司8件8件咁叫,不知不覺食左超多飯落肚😆
帶子壽司
芥辣八爪魚軍艦
蟹膏軍艦
中本鮪魚腩
三文魚就唔多介紹啦,隔離嗰款魚係
呢款金目鯛同頭先嘅油甘魚完全係兩種唔同嘅爽口感覺,兩款相比之下我比較鍾意呢一款,佢嘅魚質比較實在,而且有火炙過,食物帶有焦香😘幾好食!
富有油脂感嘅火炙左口魚裙邊,呢個又係入口即溶,佢啲款嘅油脂緊比中本鮪魚腩更甚🤤🤤🤤 一向好鍾意左口魚裙邊呢一種油脂香
壽司方面都幾多,不過同朋友好難一次過食得晒咁多款,不過整體來講壽司都幾新鮮,而且餐廳長期爆滿!下次有機會再嚟試吓其他款色先,回頭度高❤️🥰