因為工作關係,成日過嚟柴灣。聽朋友話,原來永利商場有間親子友善餐廳,一於同老婆過去試吓!未入座,已經見到門口有幾隻鸚鵡,見到好多小朋友同佢地玩!入到去,原來有個廚房仔俾小朋友玩,大人就喺隔離食吓野傾吓計,都幾chill。同埋,佢都有兒童餐同埋包場服務,搞生日會、百日宴都可以嚟呢度!話明「薯仔屋」,梗係主打食薯仔!今次同太太各自叫咗個套餐。我就食鐵板牛扒配黑椒汁,另外叫咗杯童年回憶—「黑牛」!佢個套餐仲有蒜蓉包同沙律跟埋,加埋唔使$130,性價比高呀!「黑牛」其實係可樂加雲尼拿雪糕,而家無咩餐廳有架啦!太太就叫咗個吞拿魚焗薯,佢話調味岩岩好,唔會太重手!值得一提,要自己出去counter 落單架!同埋,佢有酒可以叫,家長們有興致既話,可以淺酌幾杯 XD
未入座,已經見到門口有幾隻鸚鵡,見到好多小朋友同佢地玩!

話明「薯仔屋」,梗係主打食薯仔!今次同太太各自叫咗個套餐。

「黑牛」其實係可樂加雲尼拿雪糕,而家無咩餐廳有架啦!
太太就叫咗個吞拿魚焗薯,佢話調味岩岩好,唔會太重手!