2023-03-06 79 views
適逢重要日子,梗係要食餐好,搵咗好耐就發現咗呢一間係鬧區中嘅隱世餐廳,門口極度低調,唔睇清楚啲都唔知呢度有間日式餐廳🤣以Omakase來講其實價錢唔算好貴,主要嘅食材就係雞,我哋每人叫咗一個餐,希望可以試到唔同部份嘅雞。兩個餐嘅差別其實唔算好大,不過8串呢一個餐就可以試到平時比較少見嘅雞頸, 而10串餐就可以試到多啲雞以外嘅料理值得一讚嘅係,呢度服務超周到,每上一道菜店員都會簡單介紹,俾我哋知道自己食緊啲咩先嚟一碗濃香雞湯配免治雞肉🍲湯味超清新,雖然細細碗但係材料絕對唔會馬虎,聽聞廚師熬製咗好耐,入面有自家製雞丸、芹菜、蔥頭等,非常適合用作食濃味嘢前嘅開胃菜👍🏻然後就嚟到唔同類型嘅雞肉串😆雞柳廚師特登燒到唔係全熟,食落去就更加嫩滑,10串餐就配魚子醬,8串餐就配wasabi,店員建議可以先食原味,然後再加七味粉或生椒粉,睇吓食落去嘅分別🤔雞頸超推薦! ! !雞肉帶有軟骨,身為一個鍾意食爽口嘢嘅人,覺得呢一串超彈牙同煙韌,平時出邊都未必有得食🥲雞胸超Juicy勁多肉汁!廚師特登燒到脆皮,啖啖都係炭火味😋帆立貝三文魚籽可以一分為二,先食原味,另一串就添上wasabi,食得出好新鮮,加咗Wa

然後就嚟到唔同類型嘅雞肉串😆

雞柳

雞頸

雞胸
超Juicy勁多肉汁!廚師特登燒到脆皮,啖啖都係炭火味😋

帆立貝三文魚籽
可以一分為二,先食原味,另一串就添上wasabi,食得出好新鮮,加咗Wasabi都唔會蓋過鮮味👍🏻

味噌白蘿蔔
喺Omakase嘅中段上菜,感覺就好似俾自己唞一唞,每一口都係清新可口嘅白蘿蔔湯味,上面仲有白菜仔同埋超可愛嘅茄子年糕🍆

雞腎變雞心
由於咁啱賣晒雞腎,所以就轉咗做雞心🤣第一下聽到嘅時候心裏嚇一嚇,因為本身有啲驚腥味🥲不過食落去完全冇呢一個問題!廚師提醒我哋要落生椒粉嚟balance腥味,由於雞心新鮮所以食落冇想像中咁腥,肉質淋厚而彈牙,唔講真係唔知食緊心😛

雞腿
同雞胸有啲似,硬身啲實啲,外皮有啲焦香😙

雞尾
少少肉連肥膏,少少膩🙈

生麩磯邊燒
烘過既紫菜中間夾住帶有芝士嘅麵筋,食落似年糕,趁熱食一啲都唔膩!

沖繩酸拌海蘊
酸酸甜甜嘅海藻,入面仲有花同薑味,好開胃🐝

時令蔬菜-菇
勁Juicy🤤🤤秘製醬汁,咬落滿口高湯😋

自家製月見免免治雞肉
將燒到脆口嘅免治雞肉串浸入攪勻好嘅蛋液,軟身得嚟又香口😋

和牛西冷
蘸岩鹽or Wasabi都得✅燒到三五成,食落軟淋淋,不過略嫌牛味稍少🙈

三元豬柳
三元豬,係由三種豬混種而成,肉質相對乾身啲,厚身而不韌,加上黃芥辣一齊食又係另一種風格👏🏻

雞肉茶泡飯
飯上面有蛋絲同雞絲料,另附上紫菜、玄米粒、柚子胡椒,可以按照個人口味而調味👍🏻湯嘅份量都比想像中多,雞味十足,絕對冇偷工減料,配埋玄米粒一齊食好有口感!🫶🏻

雞白湯拉麵
同泡飯一樣,麵上有雞絲,湯底同樣濃郁,麵質夠曬煙韌😆

自家製布甸 配黑糖菓子
布甸入口即溶,超滑而蛋味濃郁,配埋果子一齊食可以解膩😋😋

夾餡雪糕
有啲似三文治雪糕🥪好脆嘅櫻花皮🌸入面夾住紅豆同雲呢拿雪糕,「咔」一聲,同時滿足咗軟硬口感🫶🏻