2020-05-09
入場前侍應有同我哋講min charge係一個鐘頭每人一杯野/4人一枝紅酒,我哋都明白。但經驗不足既我哋唔記得左問1個鐘係幾時開始計......我哋一行6人,入左去叫左2杯cocktail同1枝紅酒。點知杯cocktail 因為多人order,所以要等耐D。等左20分鐘終於到啦!以為可以慢慢enjoy既時候,隔咗唔夠半個鐘,侍應就已經走埋嚟問夠鐘再叫另一round先可以再坐。我地就問待應杯cocktail半個鐘前先到,都未夠一個鐘就要叫?侍應話係呀,我哋係計落單果一刻架!唔明白點解你餐廳多人,上野上等慢,就要discount我地?經過極力爭取,侍應先至比多15分鐘我哋,真係多謝晒!我哋果刻終於明白,四周既酒吧都full晒,而呢間仲有空枱,唔需要得位就可以坐如果大家飲野以茶餐廳既速度同鐘意澳牛服務(姐係希望有人串下你、刺激你腎上腺素),又願意比酒吧既價錢,大家可以黎坐下!講完服務呢架野,野飲質素都同大家講下。我個人而言就覺得麻麻地啦。佢cocktail都唔平,150-200/杯。但味度同其他差不多價錢既cocktail bar 差咁D。紅酒400幾蚊都唔expect D咩,都算中規中矩。
BTW希望睇到呢篇評論既老闆可以改善一下,不過其實之前都有咁多人提出過,可能佢哋覺得無問題啦!