2024-07-31
星期六下午兩點幾去到,因為附近其他餐廳都排隊,見呢間唔洗排就試下,喺門口已見到有吉枱 (大枱),吧枱都有位,店員話有張二人枱執緊,叫我哋等執好才入,點知等了一陣有另兩個人取了飛,店員就竟然叫我哋都取飛,明明係話執好就入得,而家變咗排第二,之後店員問我哋,有吧枱坐唔坐,咁我哋就話OK,點知問完我哋後,佢又去問攞了飛的那兩個人,對方又答無所謂,店員就話因為人哋張飛係先的,所以要俾對方先,咁你就唔好走嚟問我哋啦,我懷疑佢發緊夢都唔知自己做緊咩! 入座後點了餐,足足等了廿幾分鐘才上餐,當時只約有6-7成客人,都要等咁耐,仲要限時一個鐘,仲要食物都唔係熱的,咁先至激氣!唯一OK係天婦羅夠脆身,但係入面是暖的,最離譜個天婦羅汁係冰凍的,從未見過係用雪凍的汁,點完汁後,外層是凍,入面是暖,真係唔知自己食緊咩!麵豉湯勁咸,我朋友都算係食開重口味的人,都話好咸,鰻魚飯同樣係唔熱,只係暖。另一差勁食品係所謂的和牛烏冬,其實都預咗只係肥牛,邊會有和牛俾你食,但連烏冬都差就真係劣!烏冬明顯係一早已煮定,我要用筷子摷散啲烏冬,因為已結成一舊舊,碗好細,湯好少,混在唔熱的烏冬中,整碗嘢只係溫溫哋,最勁係可以煮到啲
另一差勁食品係所謂的和牛烏冬,其實都預咗只係肥牛,邊會有和牛俾你食,但連烏冬都差就真係劣!烏冬明顯係一早已煮定,我要用筷子摷散啲烏冬,因為已結成一舊舊,碗好細,湯好少,混在唔熱的烏冬中,整碗嘢只係溫溫哋,最勁係可以煮到啲烏冬好稔完全無咬口,收呢個價錢,用嘅唔係急凍烏冬,細細碗都要用cheap cheap 烏冬!
我個餐是包甜品,原來係一小碟水果,但無餐具,問侍應攞,佢嘅覆回係:「我哋無叉喎,枱上有牙簽!」真係估佢唔到。
服務唔洗講,梗係無啦,隔離枱叫斟茶,兩張枱咁細咁近,我哋兩杯都飲晒都唔會順便斟埋!
一個set連加一要HK$180多,但食物係food court 質素,亦無服務,仲要限時一個鐘,無人排隊真係有原因㗎!