2022-08-11
1994 views
🍷酒鬼同生蠔控注意💡呢間餐廳有個好抵食既生蠔餐🙀只要叫枝酒(紅酒/白酒/氣泡酒🍾),加$50就有12隻精選生蠔或者6隻中碼生蠔🦪另外仲有個$188位cocktail放題🍸,真係好易回本😂🍾Conerstone Sparkling $248+1打生蠔🦪 $50因為我地少飲酒,所以揀氣泡酒易入口啲🥂店員介紹時話食生蠔果陣,飲啖氣泡酒可以將生蠔味道昇華😌生蠔唔會好大隻,但都新鮮有肉地🦪,唔會有腥臭味,幾creamy海水味🌊(利申:無肚痛嫁😂)如果揀最平嘅酒($148)🍷,真係200幾經已埋到單,所以真係唔錯嘅🙆🏻♂️🍤烤焗海鮮拼盤 $398拼盤有龍蝦🦞、2隻扇貝、4隻螺🐚、魷魚🦑、大啡菇,呢個性價比無生蠔咁高,但用嚟打咭都唔錯嘅,擺盤都幾靚🙋🏻♂️啲海鮮都用芝士焗,味道都唔錯的,但如果有個汁再點吓應該會更惹味👍🏻呢個價錢我地會prefer叫多2枝酒同2打生蠔🤣🤣🐮澳洲草飼黑安格斯嫩肩里肌 $288好大件而且好厚身🥩,叫咗5成熟,黎到覺得對於我地都係略生咗啲,店員好好幫我地叫廚房煎熟多少少,同埋提我地嫩肩里肌有條筋膜☝🏻建議切細嚿啲食同挑走筋位,食落整體都幾濃牛味🥰,外層好有燒烤香氣🔥唔落鹽都
🍤烤焗海鮮拼盤 $398
🐮澳洲草飼黑安格斯嫩肩里肌 $288
好大件而且好厚身🥩,叫咗5成熟,黎到覺得對於我地都係略生咗啲,店員好好幫我地叫廚房煎熟多少少,同埋提我地嫩肩里肌有條筋膜☝🏻建議切細嚿啲食同挑走筋位,食落整體都幾濃牛味🥰,外層好有燒烤香氣🔥唔落鹽都夠味,未到驚喜但都唔錯的👌🏻
🐟明太子白汁煙三文魚意大利飯 $128
明太子意大利飯好少食,意大利飯好有明太子咸香味😋同好creamy,幾大碟抵食,意大利飯口感非常唔錯,有3-4片煙三文魚🍣,推介🙆🏻♂️
🍲白酒忌廉煮藍貝青口(500g) $128
大約有20-30隻到,青口唔算話好大隻,但個汁較得唔錯,青口配白酒忌廉汁食好味👍🏻如果多人可以叫1kg,仲有蒜蓉包點汁黎食🥳
🥗凱撒沙律 $98
好大盤,成個小山丘咁😂,食左咁多大魚大肉後,食番個沙律都唔錯✌🏻芝士碎都幾多同個醬都唔錯,建議2-3人分享😛
Overall
雖然餐廳地址係尖沙咀,但佐敦地鐵行過去快d😂餐廳位置非常隱世,想鬧市中遠離煩囂既話,呢度就岩哂🙌🏻餐廳裝修都幾用心,非常岩同朋友黎傾計食野,另外$188cocktail放題真係幾抵,當日見到有個男人黎呢度飲左好多杯(係男人的浪漫呀💕),回哂本😂推介