2024-03-03
今日經開大圍附近見客,見到大圍小食,真係充滿好多兒時回憶,由於我有一位好friend嘅中學同學,喺大圍附近住,中學時期去佢屋企玩,經常喺大圍小食度買小食😆今日我都買啲經典小食,返屋企食下先😋佢哋小食的全部都好足料,唔會馬馬虎虎,難怪開左咁多年,都咁多人幫襯🥰✨今次選咗以下食品✨🌟煎釀三寶炸魚蛋、炸豆腐、炸紅腸、炸青椒、炸矮瓜、炸冬菇、炸西蘭花,件件都大大件,應有盡有,即叫即炸。🌟魚蛋、燒賣魚蛋用左我最愛的陳皮魚蛋,好彈牙好好味,燒賣好重魚肉味。🌟魚肉碗仔翅魚肉碗仔翅,粉絲同魚肉夠多,熬得好入味。🌟狗仔粉狗仔粉煮得好爽口滑溜,湯底濃郁,老闆娘另外配咗辣味菜脯俾我哋,食得辣嘅可以落。🌟街頭串燒燒魷魚🦑燒雞肉🍗燒豬頸肉雞肉同豬頸肉大大串,真材實料,即叫即燒,店員燒到鎖住肉汁,唔會太乾。魷魚用咗原隻嘅魷魚🦑開邊,又係好大串😆真係好抵食,Mina同我哋都好鐘意食。
✨今次選咗以下食品✨
🌟煎釀三寶
🌟魚蛋、燒賣
魚蛋用左我最愛的陳皮魚蛋,好彈牙好好味,燒賣好重魚肉味。
🌟魚肉碗仔翅
魚肉碗仔翅,粉絲同魚肉夠多,熬得好入味。
🌟狗仔粉
🌟街頭串燒