2020-12-13 489 views
有一晚去咗清水灣兜風,然後落西貢覓食。見到呢一間餐廳,又好想食日本嘢就入咗去啦。門外見到午市套餐唔算好貴,但晚餐嘅菜單卻貴得有點驚人。但難得嚟到,就豪食一餐啦!叫咗新鮮生蠔,大大隻十分鮮甜,毫無腥臭味。但其中一隻生蠔有少少沙石洗得唔乾淨,同左職員講,佢再額外送多一隻俾我哋(當下打咗個突),然後叫咗一盤刺身拼盤試吓,坦白講質素唔高,刺生未夠凍之餘,連三文魚都食唔出肥美的感覺。有點失望。餐廳仲推介左一個手切魚生俾我地,話當日先剛剛送到,本身都抱有好大期望,但都失望而回,有點腥,無魚鮮味。主食中規中矩,但若然大家想入到嚟食刺身的話,呢間餐廳嘅價格同味道質素就不成正比,我不太推薦俾大家了。