2023-09-26 27 views
牛舌 ($58): 一串有三舊,切得比較厚身,所以食到淡淡的肉汁咇出嚟,幾好。豚肉荔枝卷 ($28): 同樣一串有三舊,都係我自己嘅私心之選,覺得兩者好夾,但係如果荔枝大粒啲就會更加好。串燒飯團($35): 有兩隻味可以選擇,但係我哋揀咗醬油味,本身諗緊同就咁燒飯團有咩分別,我諗應該係純粹份量上唔同,飯團燒得外脆內軟,咁樣細細舊食又幾特別,喺其他居酒屋都冇乜見過。雞翼x2 ($38x2): 鹽燒雞翼,外皮香脆但係肉汁亦都保留到,而且用嘅雞翼都好大隻。如果用上雞全翼嘅話應該會再滿足啲,明太子玉子燒 ($88): 一碟有六件,同樣即叫即整,明太子份量絕對唔吝嗇,一夾就會咇晒出嚟,好滿足。雞泡魚干 ($78):幾乎每一次去到居酒屋都會點嘅,雞泡魚乾其實好考功夫,要煎得乾身之餘亦要保留到本身嘅味道,又唔可以過火。呢度嘅雞泡魚乾先來同事又未同樣做得到,係一個好好嘅平衡。日本餃子($48): 一碟有五件,配上專用嘅醋。餃子皮夠晒薄。炸雞塊($58) : 炸得鬆脆,而且炸漿唔會過厚,雞件都算大塊,配上沙律醬再送酒一流。Sapporo ($40 )總結:位置方面,就喺上環地鐵站行大概2分鐘,如果同朋友
Sapporo ($40 )

總結:位置方面,就喺上環地鐵站行大概2分鐘,如果同朋友星期五晚黎放鬆吓都好適合。而且自己鍾意佢坐得舒服,價錢又大眾化。