2018-04-22 111 views
今日呢間任飲任食火鍋店, 喺最貴嘅黃金時段入座, 每位(成人)都只係$158, 價錢貼地得過份呀!收費基本上係全包, 只有桶蠔同牛頸脊要另外加錢。火鍋未到, 為食友人已經忍唔住去自助熟食區熱一熱身先啦!熟食區大部分係冷盤, 亦有少量煎炸嘢。湯底胡椒味重, 鍋入面都有唔少豬肚, 雞肉仲可以任加。火鍋配料都唔少㗎, 唯獨海鮮選擇有限。美國安格斯肥牛(左上)、特級豬豚肉片(右)、蒙古羊肉片(左下)肉類質素平平都係意料之內, 不過都尚算新鮮。我地試勻曬咁多款之後,就重點叫美國安格斯肥牛 & 特級豬豚肉片。甜品除咗必備嘅雪糕之外, 仲有椰汁西米露同紅豆沙。椰汁西米露唔太甜, 仲有芋頭粒㖭。百幾蚊, 食足兩個鐘, 又唔洗就住個荷包, 實屬貼地之選。

收費基本上係全包, 只有桶蠔同牛頸脊要另外加錢。

鹹菜豬肚雞鍋

湯底胡椒味重, 鍋入面都有唔少豬肚, 雞肉仲可以任加。

火鍋配料都唔少㗎, 唯獨海鮮選擇有限。

甜品除咗必備嘅雪糕之外, 仲有椰汁西米露同紅豆沙。

椰汁西米露唔太甜, 仲有芋頭粒㖭

百幾蚊, 食足兩個鐘, 又唔洗就住個荷包, 實屬貼地之選。