2019-06-26 1963 views
Poke bowl源自夏威夷,做法係將魚生切粒配壽司飯食,吞拿魚或者三文魚最普遍,近十年喺美國興起。日本菜對poke的調味方式影響深遠,例如加芝麻醬同豉油。Pokeworld為配合顧客口味,除咗刺身,亦提供熱食。.外賣店提供自由配搭套餐,我揀咗:-半沙律/半壽司飯($28)-芝麻醬-柚子沙律汁-烤雞菇($18)-烤雞扒($18)-芝麻、青瓜、紫菜碎、豆苗共$62.賣相吸引,份量充足~醬料好開胃,但可能因為有兩款,每款份量減得唔夠多,有少少過咸。下次可以嗌店員落少啲。雞扒好大塊,飽肚但稍為乾身。沙律菜算新鮮。總結而言,食物選擇多,可以有好多變化。價錢偏較但偶爾食下都唔錯。
外賣店提供自由配搭套餐,我揀咗:
自選

-半沙律/半壽司飯($28)
-芝麻醬
-柚子沙律汁
-烤雞菇($18)
-烤雞扒($18)
-芝麻、青瓜、紫菜碎、豆苗
共$62
2019-06-26
$62 (Lunch)
自選