2019-03-18
平時好少食放題,但屋企人出咗糧想話想餐好既就食啦,呢間野係小妹屋企附近,於是就book Sunday brunch住得都幾闊落,空間感都大,可以坐底慢慢食。要開動了🥳一坐底就拎咗d前菜,青口好大好甜,唔會霉口,螺肉大隻無沙無雪味,大大隻跟住cocktail sauce同麻醬好正最令人驚喜既係呢個日式茶碗蒸,蛋有好香既魚味,應該加咗高湯去蒸煮,入面有香菇、蝦仁,秋葵等等 又細緻又好味,encore 咗兩轉。魚生都好新鮮,蝦類都有自然既甜味,,阿妹話除咗吞拿魚有少少腥其他都正。黎都炸物既部分,芝士年糕一如既往流心香口好邪惡!香芋丸奶味都濃,但最令我開心既係個榴連炸丸,出面無架,食面真係好creamy再帶一絲絲既果肉,真材實料又encore,必食!牛舌唔會難咬,羊架燒得香口多汁唔會太un,支少少檸檬汁錦上添花,一口腸都正常發揮榴連雪條都記得要食,另外仲有好多野飲同甜品,大家個胃夠大可以再食另外一題個海膽手卷都好食,唔係好多地方放題食到海膽,埋200蚊一個人就食到咁多野,而且好高質,侍應哥哥都好有禮貌,無咩漏單,下次再食過。
住得都幾闊落,空間感都大,可以坐底慢慢食。
要開動了🥳
又encore,必食!