2021-11-24 1585 views
朋友介紹,一行9人第一次幫襯,坐低先食雞煲,有分大中小辣,試大丶小辣各一。雞煲上檯,待應教每兩分鐘揭蓋炒一次,要炒四次先食得,我試大辣,炒時辣椒很攻鼻,不過食落都ok,有麻有辣,唔會辣到食唔到,雞煲仲可以無限添食。之後就上蒸海鮮,一盤過上,「做型」能令人「哇」一聲,有鮑魚丶扇貝丶蟶子丶開邊蝦、蚌、龍躉肉,仲有烏冬薦底,新鮮好味。再嚟一個烏雞雪梨湯,先飲湯,清甜潤喉!繼續打邊爐,同一般任食火鍋差不多,丸、菜丶麵食等等,不過呢度嘅牛頸脊就係任食,無錯係牛頸脊,質素好有牛味,讚!飲品方面有幾款汽水丶茶類,但唔包酒,另外買。幫襯當日係閑日,每人$268加一,無其他收費。呢個價錢真係抵食!
再嚟一個烏雞雪梨湯,先飲湯,清甜潤喉!
飲品方面有幾款汽水丶茶類,但唔包酒,另外買。
麻辣雞煲任食
蒸海鮮拼盤
牛頸脊任食
2021-11-23
$290 (Dinner)
麻辣雞煲任食
蒸海鮮拼盤