2021-04-25 1696 views
疫情之下, 真係好耐無食過自助餐, 但難得慶祝生日, LUNCH BUFFET都係不二之選黎, 最主要係午市佢都有生蠔任食環境可算係金碧輝煌, 不過以酒店黎講, 哩個係基本黎既. 店員非常小心謹慎, 以免引致疫情爆發, 既有執枱專員之外, 每枱既餐具亦都用保鮮紙包好係盒入面, 令食客可以食得安心又放心生蠔係來自美國既, 有專員負責開蠔, 仲會清洗10秒, 以保障衛生, 雖然用水洗走左部份海水味, 但仍然保留倒咸味同蠔味, 所以總共食左大概20隻, 應該回到本喇卦, 不過每次排隊只可以拎2隻, 所以都花左唔少時間刺身款色比一般多1款, 三文魚, 吞拿魚, 鯛魚, 醋青魚同魷魚, 三文魚非常濃郁, 其他就中規中舉啦飲品款色唔算太多, 不過柑桔綠茶都算幾特別, 都飲得出少許茶味熟食黎講都KEEP倒水準, 較為特別既係有牛蒡漬, 爽口之餘可以開下胃, 仲有需要推介既炸椒鹽三文魚, 本身熟既三文魚我係麻麻既, 但站於每款都試一下既心態, 居然有意外驚喜, 外脆內軟之餘, 入面仲好夠味, 應該都有醃過黎甜品款式都好多, 不過留意既係, 部份甜品食完, 會換另一款, 如果有心頭好, 就最好拎左先稍為

稍為出眾既甜品, 居然係豆腐花同窩夫. 豆腐花非常滑, 好食過好多純豆品舖自家製品, 配上黃糖, 完全唔需要加糖水. 另外窩夫雖然唔係即整, 但仍然好鬆軟, 再加上自己配搭既花生醬, 煉奶同楓糖, 完全呈現左夾餅既感覺

雪糕佢係用我覺得最好味既M字牌, 附近仲提供埋配料, 脆朱古力粒同彩針都係必備既, 但仲有麻糬粒, 口感幾特別, 不過太飽, 食唔倒太多
2021-04-22