2024-01-24
每月一放題好似miss咗一個月,呢日我得閒朋友又得閒,咁就約咗一齊食放題。天氣有少少凍,咁就嗌咗一窩海鮮粥暖個胃先,yummy ,有蝦,有魷魚,仲有啲淡菜😁暖肚之後,就係魚生大挑戰,三文魚,油甘魚,赤貝,北寄貝,象拔蚌,赤蝦,甜蝦,希靈魚,八爪魚,酒煮榮螺片,最驚喜係有泰式鮑魚刺身,呢個係另上嘅,因為個泰式sauce,酸酸甜甜好泰式,好惹味👍仲有任嗌嘅燒榴槤,凍榴槤,對於榴槤迷來講一定係好事,連我呢個不嬲唔食榴槤嘅都叫咗2轉🤭🤭而燒菠蘿就每次必叫,今次都唔例外,勁juice吖。“拖羅蓉魚子醬带子杯”亦嗌咗2次,好睇好食,除此之外,仲有海膽手卷,西京比目魚,蒲燒鰻魚,蒜蓉燒生蠔,御品鮑汁燴花膠,秋葵天婦羅,和虎蝦天婦羅,還有中式食品乳鴿和麻辣小龍蝦,實在very good。