2023-11-08
今日約咗朋友去旺角,行到攰攰地要搵嘢食,朋友想搵間坐得舒舒服服,我哋就搵咗大瀛喜日本料理,貪佢任飲任食,坐足120分鐘,食飯吹水一流,喺朗豪坊隔離,好方便咁啱朋友係榴槤愛好者,呢度做緊榴槤系列任食,啱晒榴槤王、榴槤炸彈:朋友見到,二話不說,即時點嚟試吓,雖然我唔好,但見到朋友食得咁滋味,咁我食其他嘢陪吓佢啦清蒸原隻生蠔:生蠔可能大家食得多,呢度提供嘅係原隻即蒸生蠔,打開後有清新嘅海水味,配合埋呢度任飲嘅清酒,真係一流壽喜燒牛肉鍋:超級足料,牛肉嫩滑,好有口感,仲要係任點,值回票價,必食之選北海道牛乳海鮮鍋:本身好鍾意食清酒煮蜆,雖然呢度冇,但佢有個更出色嘅北海道牛乳海鮮鍋,忍唔住自己叫返兩個嚟食先,湯底超正,又足料炸吉列蠔:除咗清蒸,蠔仲有第二種食法,就係吉列炸蠔,佢哋嘅炸物非常出色,配合埋冰凍啤酒,一絕當然唔少得仲有自助吧,甜品飲品都係任飲任食,真係大滿足
咁啱朋友係榴槤愛好者,呢度做緊榴槤系列任食,啱晒
當然唔少得仲有自助吧,甜品飲品都係任飲任食,真係大滿足